Kommentarer

Bild på Jazzklubb Hjorthagen

Skriv en kort kommentar!

Skicka mail till Kjell


Kommentar från Kjell:
PRESENTATION AV PROGRAMMET VÅREN 2016


Bland vårens nyheter hittar vi etablerade storheter som CARIN LUNDIN och HAYATI KAFE tillsammans med mer okända GO BETTY Carin Lundins senaste skiva utsågs till en av årets bästa jazzskivor 2015. Hon är en professionell jazzsångerska med stor finess och har med sig en av vårt lands mest lyriska trumpetare, Johan Setterlind. Och skönsjungande Hayati Kafe skulle jag personligen vilja kalla Sveriges Frank Sinatra, ingen annan har en sådan röst. Go Betty är en ung tjejtrio kring pianisten Anna Nygren som spelar och sjunger en mysig balladrepertoar med mestadels egna låtar.

TRINITY (se bilden) imponerade stort på mig förra våren med ett både smart och lätt trumpetspel som ”dansade melodiskt” ovanpå hammondorgelns tunga klanger med trummorna som stöd. Självklart ville vi höra dom igen. Detsamma gäller VLADIMIR SHAFRANOV - nyss hemkommen från en stor Japanturné – en av de få pianister som överbryggar klyftan mellan klassisk musik och jazz - med nyinspelad CD som fått strålande recentioner. Och MARCKS BROTHERS som spelar en både sober och svängig klassisk jazz.

Övriga ”favoriter i repris” är i tur och ordning: DJANGO FRIENDS med sin svängiga gitarrjazz kompletterad med Tommy Löbels klarinett. RHYTHM AND BOP som spelar en litet modernare jazz på ett smakfullt och traditionellt sätt. Rutinerade ANN KRISTIN HEDMARK med svenska texter och med sitt glatt svängande komp. JAN ALLAN & ”JONAS” JONASSONS QUITET behöver ingen närmare presentation, UFFE FLINKS DRÖMPROJEKT inkluderar denna gång Klas Toresson på tenorsax och spelar musik ur John Coltranes älskade LP "Ballads". ALL STAR SWING slutligen spelar som vanligt kända Benny Goodman-melodier med svängiga arrangemang.


Januari 2016/Kjell Nordenstam